Goede Doelen

Klik op een logo voor meer informatie

Het Platform Global Goals Oss draagt mee, maakt bewust en ondersteunt in de verantwoordelijkheid die inwoners van de gemeente Oss, organisaties, bedrijven en gemeente op zich willen nemen om de Global Goals te realiseren. De 17 doelen zijn voor de hele wereld en voor alle mensen!

Stichting Met je hart Oss heeft tot doel de eenzaamheid onder ouderen in de regio Oss aan te pakken. Om dat doel te realiseren worden ontmoetingen met ouderen gecreƫerd. Dit gebeurd onder meer door gezamenlijke maaltijden voor ouderen te organiseren.

De stichting Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Een onderdeel is de sociale werkplaats Werkkracht Oss die plaats biedt aan 60 mensen met een verstandelijke beperking.

Stichting Heart Care biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit wordt onder meer gerealiseerd in twee wooneenheden in Heesch, Zorgenloos en de Buitenpas. Afgelopen jaar heeft de Santa Run Zorgenloos gekozen als goed doel, dit jaar is dat de Buitenpas.

Het belang van een Fanfare voor een gemeenschap behoeft geen verdere uitleg. Een fanfare heeft voortdurend behoefte aan geld voor instrumenten en uniformen. Reden om de Fanfare van Lith als goed doel te kiezen.