Goede Doelen

Klik op een logo voor meer informatie

Je wilt als ouder dat je kind mee kan doen. Met een excursie, met sport, met school. Leergeld helpt met sportschoenen, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is. Want kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. En samen naar school kunnen fietsen, maakt dat je erbij hoort. Leergeld zegt: nu meedoen, is straks meetellen!

Meedoen op school en in de buurt is belangrijk voor het geluk en welzijn van kinderen. Hiervoor is het beheersen van de Nederlandse taal essentieel. Onze taal blijkt echter moeilijk voor kinderen met een niet-Nederlandstalige achtergrond, waardoor zij vaak taalachterstanden hebben, ondanks dat ze graag willen leren. Met het goede doel project “Samen voor Taal” kunnen de gezamenlijke schoolbesturen uit  Oss anderstalige kinderen een “warm taalbad” geven in de speciale taalklassen op de verschillende onderwijslocaties in de gemeente. Dit heeft tot doel taalachterstanden te verminderen of te laten verdwijnen.

Het doel van Stichting Zorgenloos  is: opvang en begeleiding van 8 verstandelijk gehandicapte jongvolwassenen midden in een wijk in Heesch. Het sponsorgeld zal worden gebruikt voor een aanvulling van de keuken in de vorm van een grote koel- en vrieskast.

NistelDe Nistel te Nistelrode is een zorgonderneming die naast dagopvang een horeca-afdeling heeft waar  mensen met een verstandelijke beperking werken. De Nistel wil graag uitbreiden en u kunt daarbij helpen door dit goede doel te ondersteunen.

image001De ziekte kanker heeft behalve lichamelijke ook geestelijke en sociale gevolgen. Stichting Chaja biedt daarom aan patiënten creatieve activiteiten om een helpende hand te bieden bij de verwerking van emoties.

logo-rood-1

Dierenopvang Maasland

Dierenopvang Maasland biedt afgestane of zwervende honden en katten veilige en comfortabele opvang. Ook biedt de opvang een plek aan honden en katten waarvan een eigenaar afstand wil doen. Het verzorgingsgebied bestaat uit de  gemeenten Oss en Landerd. Uw bijdrage is altijd welkom.

logobgsite

Burgthoeve is niet alleen een Paardenmelkerij en  vleeskalverhouderij, maar sinds 2000 ook een Zorgboerderij. Naast dagbesteding wordt vanaf 2005 ook wonen aangeboden voor mensen met een beperking. Burgthoeve heeft in 2014 het keurmerk voor zorgboeren vanuit de federatie landbouw en zorg ontvangen. Burgthoeve wil het sponsorgeld gebruiken voor de bouw van een groentekas.